Lees hier het Interview met ambassadeur Else-Marike Visser

  • Leeftijd: 42
  • Functie: Docent pedagogiek HBO / Coach/leerkracht PO / Projectleider Rotterdams lerarenprofiel
  • Aantal onderwijsjaren: 18 jaar

 

  1. Wat is jouw relatie tot het Rotterdams onderwijs?

Ik ben 18 jaar geleden gestart met het werken in het Rotterdamse onderwijs. Het Rotterdams onderwijs is uitdagend en dynamisch, geen dag is hetzelfde. In Rotterdam kun je echt het verschil maken in het leven van een kind. Ik vind het belangrijk om ieder kind zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Het kind moet het gevoel hebben dat er iemand in hem gelooft en dat het leven hem alle mogelijkheden biedt. Dat vertrouwen moet jij als leerkracht creƫren.

Ook ben ik medeorganisator van MeetUp010, een groep onderwijs enthousiastelingen die gratis onderwijsbijeenkomsten voor alle lagen van het onderwijs organiseert. Bij de MeetUps komt de kracht van het Rotterdamse onderwijs naar voren. Er is een grote groep leraren die heel innovatief en vooruitstrevend zijn en die hun onderwijs iedere dag een beetje beter willen maken. Deze groep inspireert elkaar en geeft elkaar energie.

  1. Wat vind je van het idee achter ConnecTeach010?

Ik vind het een geweldig idee dat er boven bestuurlijk en door alle onderwijslagen heen verbinding komt tussen Rotterdamse leraren.

Het is zo fijn om met elkaar over je onderwijs in gesprek te gaan en elkaar hierdoor te helpen om je onderwijs in de dagelijkse praktijk te verbeteren.

Hoe mooi is het dat je via ConnecTeach010 een snelle manier hebt om met elkaar in contact te komen. Je kunt je vragen stellen, lessen delen, expertise delen en al het recente onderwijsnieuws vinden.

  1. Wat heeft het onderwijs nog nodig volgens jou? Wat is je ultieme droom?

Mijn ultieme droom is, dat we stoppen met klagen over de werkdruk in het onderwijs. Natuurlijk zijn er werkdrukpieken, maar die zijn er in iedere baan. Bij welke baan stappen er nu iedere dag 27 blije kinderen op je af?

We moeten de kinderen aanspreken op hun talenten en ze de mogelijkheden bieden om deze zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

We moeten meer genieten van wat de kinderen ons te bieden hebben. Trots zijn op ons vak en dat ook uitstralen, zodat werken in het onderwijs aantrekkelijker wordt.

  1. Wat is je mooiste onderwijsmoment? Wat is je altijd bijgebleven?

Ik ging toen ik een kleuterklas had, regelmatig op pad met mijn wuppies. Ik ging met ze naar het stembureau, de kerk, het restaurant, de supermarkt en nog veel meer. Ik kon daar echt altijd enorm van genieten.

Ik vind het ook altijd hartverwarmend om oud-leerlingen tegen te komen. Ze zijn dan zo blij om je te zien, dan merk je dat je toch een beetje dat verschil hebt gemaakt in het leven van een kind.

 

Else-Marike pitcht het idee achter ConnecTeach010 op een bijeenkomst van Meetup020