FAQ

Van wie en voor wie is ConnecTeach010?

ConnecTeach010 is er voor en door de Rotterdamse leraar. ConnecTeach010 gelooft in de verbinding en de krachten bundelen tussen Rotterdamse leraren met als doel: ‘Krachtig onderwijs voor elk Rotterdams kind!’

 

Wat is ConnecTeach010?

Het digitale platform van ConnecTeach010 is de plek waar jij als Rotterdamse leraar de ruimte krijgt om je al je onderwijsgerelateerde  expertise te delen en te verkrijgen en je op een gemakkelijke manier contact krijgt met andere Rotterdamse onderwijscollega’s. Naast de community zorgt de actieve redactie voor het laatste onderwijsnieuws en houdt je graag op de hoogte van alle onderwijs gerelateerde events. ConnecTeach010 online is de plek om je te verdiepen en je betrokkenheid te delen over het onderwijs in Rotterdam.

ConnecTeach010 biedt, in een later stadium, naast het digitale gedeelte je ook het fysieke ontmoetingsplek aan. ConnecTeach010 offline. Deze centraal gesitueerde plek is de reden om daadwerkelijk je klas uit te komen. Hier ontmoet jij je collega’s uit heel Rotterdam! Wij bieden je een plek waar jij en je Rotterdamse collega’s zichtbaar zijn en met elkaar in contact komen.

 

Waar komt het idee van ConnecTeach010 vandaan?

ConnecTeach010 is een idee ontstaan binnen brainstormsessies uit de Broedplaats010. Dit innovatietraject, opgezet door de Gemeente Rotterdam,  is er voor ambitieuze Rotterdamse leraren die willen werken aan onderwijsvernieuwing in de stad.  Tijdens de ontwerpsessie: ‘Wat als Rotterdamse leraren het voor het zeggen hebben’ heeft het idee meer vorm gekregen en kwam ConnecTeach010 als winnend idee uit de bus. De Rotterdamse onderwijscollega’s gaf massaal aan behoefte te hebben aan het idee achter ConnecTeach010!

 

Wie zijn de gezichten achter ConnecTeach010?

Het leuke is dat ConnecTeach010 bestaat uit een zeer diverse groep van 7 Rotterdamse onderwijscollega’s. We hebben collega’s uit de VVE, PO, VO, HBO en zelfs de Weekendschool. Op de pagina over ons vind je meer informatie!

 

Is ConnecTeach010 gratis te gebruiken?

Ja. ConnecTeach010 bevindt zich nog in de opbouwfase. De komende periode zal ConnecTeach010 zich verder ontwikkelen en zullen de diensten gratis zijn. ConnecTeach010 streeft geen commercieel belang na!

 

Hoe kom ik meer te weten over de diensten van CT010?

Houd ons in de gaten op de verschillende social-media kanalen van ConnecTeach010.  Wij zijn te vinden op Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter. Klik door naar contact voor de details om ons te volgen! Zou je graag nog meer informatie willen? Schroom niet en neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@connecteach.nl

Wanneer is de officiële lancering van ConnecTeach010?

ConnecTeach010 is een idee ontstaan uit de Broedplaats010. Het innovatietraject, opgezet door de Gemeente Rotterdam,  is er voor ambitieuze Rotterdamse leraren die willen werken aan onderwijsvernieuwing in de stad. Op 10 januari 2018 vindt de afsluiting plaats van Broedplaats010. Volgens ons een mooi moment om de eerste lancering van ConnecTeach010 plaats te laten vinden.

 

Wanneer wordt de fysieke ontmoetingsplaats van CT010 geopend?

We streven ernaar je te mogen verwelkomen in het aankomend schooljaar 2018-2019! Wij zijn druk bezig met het zoeken naar een geschikte, goed bereikbare locatie voor ConnecTeach010. Als je wilt meedenken over de fysieke ontmoetingsplaats… let us know!

 

Welke partijen zijn betrokken bij ConnecTeach010?

ConnecTeach010 wordt gesteund door diverse partijen binnen en buiten Rotterdam. Neem een kijkje op de pagina over onze partners.

 

Hoe kan ik vrijwilliger worden van ConnecTeach010?

Leuk dat ook jij wellicht een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van ConnecTeach010! We kunnen je hulp gebruiken bij onder andere deelname aan de ‘pilot.’ Je mening, tips en input is meer dan welkom. Voor meer informatie kan je doorlinken naar de pagina vrijwilliger worden en deelname aan de pilot.

 

Is ConnecTeach010 er alleen voor de Rotterdamse leraar, of kan ik ook bij ConnecTeach010 terecht als ik een andere functie vervul binnen het Rotterdams onderwijs?

ConnecTeach010 richt zich in eerste instantie vooral op de Rotterdamse leraren van de VVE tot het W.O. Wij snappen en zien ook de meerwaarde van deelname aan ConnecTeach010 door onderwijsprofessionals uit andere functies. Wij denken na over hoe wij deze collega’s uit andere functies een plekje kunnen geven binnen ConnecTeach010. Helaas zijn wij nog niet zo ver. Als je een goed idee hebt, neem dan contact met ons op!

 

Wat kan ik doen als ik niet kan inloggen?

Neem contact met ons op via info@connecteach010.nl Wij proberen je zo snel mogelijk, waar wij kunnen, verder te helpen

 

Ik wil graag betrokken blijven bij ConnecTeach010. Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?

Leuk dat betrokken wilt blijven! Schrijf je via deze link in.